Finger food catering – z czym to się je?

Finger food catering to jedzenie będące drobnymi przekąskami, które dzięki małym rozmiarom można spożyć w całości. Dzięki zastosowaniu takiej formy podania nie musimy wykorzystywać do ich zjedzenia widelca i noża czy talerzy. Taka opcja będzie świetnym sposobem na serwowanie posiłków w miejscu z niewielką przestrzenią, ale dużą ilością osób.

Kiedy warto postawić na opcję finger food catering?

Potrawy „na raz” mają pięknie wyglądać i mieć doskonały smak. Potrzebna jest pomysłowość, a dodatkowo wybór odpowiednich składników i zapał. Przyrządzenie finger food wymaga cierpliwości, poświęcenia i jest dość pracochłonne, dobrą alternatywą może być wybór firmy dowożącej jedzenie.

Drobne przekąski wyglądają bardzo efektownie i zachęcają do jedzenia. Przygotowanie ich z wykorzystaniem różnorodnych komponentów sprawia, że serwowany poczęstunek prezentuje się niezwykle barwnie i ciekawie i tym samym zmienia sposób spojrzenia na dania serwowane pod taką postacią. By skorzystać z finger food catering zbędny jest stół, gdyż da się bez problemu posilić się stojąc czy usiąść na kanapie lub fotelu.

Finger food – czym się wyróżnia?

Niewielkie przekąski stworzone tak, by jeść je rękoma, określa się również jako dania na jeden kęs, czyli zjada się je bardzo szybko nie brudząc przy tym siebie oraz swojego ubrania. Liczy się wygląd jedzenia, ale równie istotny jest jego smak.

Finger food catering pomoże przy organizacji przyjęcia z okazji urodzin czy imprezy pracowniczej. Stoły pełne wielu różnych przekąsek sprawia, że jedzenie zasmakuje nie tylko dorosłym, ale nawet młodszym gościom. W jadłospisie znajdzie się coś dla roślinożerców, ale część poczęstunku mogą stanowić także przekąski dla fanów mięsa, a także smaki klasycznej kuchni polskiej. Podczas wyboru menu trzeba ustalić listę dań oraz przekazać wszystkie oczekiwania i pomysły. Finger food catering to możliwość zaserwowania gościom zarówno potraw zimnych, jak i ciepłych. To świetna opcja na spotkanie ze znajomymi i rodziną, ale można je wykorzystać też na przeróżne konferencje i spotkania pracownicze. Może być także dodatkiem do dań głównych np. na przyjęciu weselnym.

Podstawą finger food catering są zazwyczaj kanapki, krakersy oraz małe tortille i roladki, a także rozmaite przekąski na bazie ciasta francuskiego i warzyw. Propozycji jest całe mnóstwo, a po dodaniu doskonałej prezentacji dań naszym oczom ukaże się kompozycja idealna.